Preskočiť na hlavný obsah

Svadobná kytica


Na svadobnú kyticu býva zvyčajne veľa požiadaviek: musí sa hodiť k svadobným šatám, k postave nevesty, musí byť z tých istých kvetov ako pierko ženícha, musí byť farebne zladená s výzdobou, mala by dlho vydržať a ešte k tomu nevesta by ju rada mala zo svojich obľúbených kvetov. Ako naplniť tieto predstavy?

V prvom rade treba povedať, že nič nie je také zložité, ako sa zdá. A keďže kytica sa skladá z viacerých komponentov, dajú sa krásne doladiť. Na začiatku chceme uviesť aj zásadu, ktorá platí vždy a vo všetkom: menej je niekedy viac. Veľké svadobné aranžmány potláčajú detaily šiat a iných doplnkov a naviac sú nepraktické. Keď si predstavíme, ako dlho nevesta kyticu drží (cestou na obrad, počas celého obradu, pri gratuláciach, cestou na hostinu, celé fotenie...), potom ju radšej kdekomu dáva. Ale veď predsa svadobná kytica patrí neveste a k jej "looku" a nie prvej družici.

Kytička viazaná do guľata sa neodporúča "guľatej" neveste , ale aj takej, ktorá obzvlášť výškou nevyniká. Podlhovasá svadobný kytica alebo prevísajúca sa hodí takmer každej neveste. Farebne si treba voliť niečo jemnejšie, pretože sa môže stať to isté, čo pri priveľkých aranžmánoch. Kvetiny budú pre svoju výraznú farbu pútať na seba a nie na nevestu. Pastelové odtiene dokážu krásne zvýrazňiť belosť svadobných šiat.

V kvetinárstvach odporúčajú voliť do svadobných kytíc trvácne kvety ako ruže, ľalie a kaly. Zajednať svadobnú kyticku je najlepšie 5-4 týždňov pred svadbou, pretože kvetinárstva kvety musia objednať. Treba sa s odborníkmi poradiť ohľadom typu a počtu kvetov a hlavne dostupnosti v danej sezóne, kedy sa svadba koná. Vedia Vám na požiadanie spraviť aj približný odhad ceny.

A ako sme sa zariadili my?
Mesiac pred svadbou sme navštívili kvetinárstvo s najväčším obratom v našom meste (kvôli širokej ponuke kvetov a krásnemu aranžovaniu). Objednali sme kyticu pre nevestu vo farbách našej svadby (farbách nášho blogu :-). Ku kytici sme objednali pierko pre ženícha, štyri kytice pre rodičov, kytice pre malé družičky a kvety na výzdobu stolov na hostine. Výsledná cena bola príjemne nízka.

Späť na hlavnú stránku

Komentáre

  1. Uz sa Vam to krati. Prajem nech vsetko dobre dopadne a bude najkrajsi den pre Vas a aj pre Vasich blizkych.
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja chcem popriat krasny svadobny den. Nech vam to vyjde podla vasich predstav a nezabudnite nam prihodit aj zopar fotiek.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Pridajte Váš komentár

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Svadobné zákusky a sladkosti (Lacná svadba 4)

Aká by bola svadba bez sladkostí? Ona a hlavne On si to nedokážu predstaviť. Najčastejším dezertom na svadbách sú svadobné zákusky, obľube sa teší aj čerstvé ovocie a šaláty. Ľudia obľubujú aj candy bary. Ako zabezpečiť sladké pohostenie a pritom veľa neminúť? 1. Čokoládová fontána - zabudnite na ňu Fontány s tečúcou horúcou čokoládou lákajú k sebe množstvo

Svadobná tombola 2.

Do komentárov pod článkom "Svadobná tombola 1" nám pribudol od návštevníka či návštevníčky zoznam cien do tomboly, v ktorom sme našli veľmi dobré nápady. Tak sme sa rozhodli, že im vyhradíme samostatný príspevok. Síce cien v tombole je 70, odporúčame si vybrať tie, ktoré sa vám páčia najviac. Keď budete počítať, koľko času z programu chcete tombole venovať, rátajte s dvoma minútami na

Manželský sľub v kostole

Počas svadobného obradu Vás čaká svadobný sľub, je dobré sa naň pripraviť, aby ste vedeli, čo Vás čaká a neminie. A čo to vlastne budete sľubovať... Je možné si vybrať z dvoch variantov: 1. forma je taká, že ženích s nevestou odpovedajú na kňazom položené otázky dve odpovede, a síce: beriem a sľubujem . Táto forma mi príde veľmi neosobná, nakoľko z Vašich úst nevyjde ani samotný sľub, ani meno Vášho nastávajúceho, Vašej nastávajúcej. • Kňaz sa pýta najprv ženícha: Kňaz: M., beriete si (berieš si) M. za svoju manželku? Muž: Beriem. Kňaz: Sľubujete