Preskočiť na hlavný obsah

Svadobné dary


V slovenských podmienkach je časté, že mladomanželia dostanú ku svadbe dve žehličky, tri obedové súpravy a množstvo príborov, ktoré stačí na celorodinné stretnutie do tretieho pokolenia. Väčšina darcov sa preto pýta, čo si nevesta a ženích želajú, alebo to riešia finančným darom. Aby sme sa vyhli opakovaniu darov, inšpirovali sme sa systémom elektronickej rezervácie darov vopred.

Na mnohých svadobných portáloch si môžete vytvoriť zoznam prianí alebo aj neželaných darov. Tie píšeme, ak si niečo vyslovene neželáme, napríklad vodnú masáž nôh alebo záhradného trpaslíka.
My sme si takýto zoznam vytvorili pred svadbou tu na našom blogu a link naň sme odoslali rodine, priateľom aj známym. Obávali sme sa, aké budú reakcie najmä konzervatívnejších priateľov, avšak žiadne nepríjemnosti sa nám nestali. Naši blízki využili možnosť rezervácie darov, dokonca nám dovolili aj špecifikovať konkrétny typ daru, napríklad značku a typ mixéru. Ocenili, že nemusia premýšľať, čo nám kúpiť. Po svadbe nemusíme riešiť výmenu darov, lebo všetky sa nám veľmi páčia a spokojne ich užívame.

Ako vyzeral náš zoznam?
Rozdelili sme ho na dve rubriky:
1. To, čo veľmi nepotrebujeme, lebo už máme.
Keďže sme už pred svadbou robili zopár spoločných nákupov a máme štedrých blízkych, uviedli sme zoznam vecí, ktoré už doma máme. Tým sme sa chceli vyhnúť tomu, aby niekomu nenapadlo niečo, čo v zozname nie je a mi to už pritom doma máme.

2. Praktické veci, ktoré sa nám zídu a zatiaľ ich nemáme.
Do tejto rubriky sme zoradili dary od najnižšej nadobúdacej ceny po najvyššiu. Začali sme sušičom vlasov a skončili sme chladničkou a práčkou (ktoré sme aj dostali:-). Niektoré veci sa dali rezervovať aj viacnásobne, napríklad svadobná torta bola štyrikrát. Darov sme uviedli dostatočný počet, aby si každý mohol vybrať. Samozrejme sme na stránke nechali odkaz, že sa nebránime invencii darcov a ak si želajú nás prekvapiť, radi sa necháme. Akonáhle sa nám niekto ozval, že nám niečo kúpi, aktualizovali sme zoznam a k veci sme dopísali, že je rezervovaná. Veci, ktoré nám kamaráti chceli kúpiť a neboli v zozname, sme doňho dopisovali.

PS.: Ďakujeme veľmi pekne všetkým našim darcom! Vždy, keď nejaký dar využívame, spomenieme si na toho, kto nám ho venoval.

Späť na hlavnú stránku

Komentáre

  1. Amerika tieto registre dotiahla do absolutnej dokonalosti tym, ze na webstranke velkych obchodov si moze kazdy utvorit vlastny register, kde si navybera tovar z daneho obchodu (je tam popis tovaru, jeho foro a cena) a darujuci tym padom kupia presne to, po com obdarovani tuzia. Osobne si tieto dary nechavam za par dolarov poslat priamo domov, uz aj zabelene, ani sa nemusis unuvat ist do obchodu:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Pridajte Váš komentár

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Svadobné zákusky a sladkosti (Lacná svadba 4)

Aká by bola svadba bez sladkostí? Ona a hlavne On si to nedokážu predstaviť. Najčastejším dezertom na svadbách sú svadobné zákusky, obľube sa teší aj čerstvé ovocie a šaláty. Ľudia obľubujú aj candy bary. Ako zabezpečiť sladké pohostenie a pritom veľa neminúť? 1. Čokoládová fontána - zabudnite na ňu Fontány s tečúcou horúcou čokoládou lákajú k sebe množstvo

Svadobná tombola 2.

Do komentárov pod článkom "Svadobná tombola 1" nám pribudol od návštevníka či návštevníčky zoznam cien do tomboly, v ktorom sme našli veľmi dobré nápady. Tak sme sa rozhodli, že im vyhradíme samostatný príspevok. Síce cien v tombole je 70, odporúčame si vybrať tie, ktoré sa vám páčia najviac. Keď budete počítať, koľko času z programu chcete tombole venovať, rátajte s dvoma minútami na

Manželský sľub v kostole

Počas svadobného obradu Vás čaká svadobný sľub, je dobré sa naň pripraviť, aby ste vedeli, čo Vás čaká a neminie. A čo to vlastne budete sľubovať... Je možné si vybrať z dvoch variantov: 1. forma je taká, že ženích s nevestou odpovedajú na kňazom položené otázky dve odpovede, a síce: beriem a sľubujem . Táto forma mi príde veľmi neosobná, nakoľko z Vašich úst nevyjde ani samotný sľub, ani meno Vášho nastávajúceho, Vašej nastávajúcej. • Kňaz sa pýta najprv ženícha: Kňaz: M., beriete si (berieš si) M. za svoju manželku? Muž: Beriem. Kňaz: Sľubujete