Preskočiť na hlavný obsah

Kvetinové dary od svadobných hostí. Lacná svadba 9.

Gratulácie po obrade, podania ruky, objatia ... Dá sa toto všetko absolvovať bez drahej kytice pre nevestu? Nie je neslušné prísť bez kvetinového daru? Keďže sme nielen my ako ženích s nevestou zo svadby nechceli robiť drahú záležitosť, chceli sme lacnú svadbu dopriať aj našim svadobným hosťom. Ako teda môžu svadobní hostia ušetriť na kvetinových daroch?

Jednoducho, zbytočne ich nenosiť. Samozrejme toto rozhodnutie musia najskôr vysloviť ženích s nevestou a podľa neho sa zariadia hostia. Keď  sa to hostia dozvedia, želanie budú rešpektovať a kytice neprinesú. Úlohu kvetinovej výdzoby predsa plní nevestina svadobná kytica a kvetinové dekorácie slávnostných priestorov.
Pozrime sa spoločne na zmysel, resp. nezmysel kvetinových darov:
  1. Nevesta sa na kvetiny pozrie len úchytkom, kytička putuje ďalej do rúk družičky, ktorá nevie, kam ich dať.
  2. Nevesta zo všetkých síl venuje svoju pozornosť gratulantovi, pričom si vôbec nie je schopná ani len zapamätať, čo hovorí, nie to ešte, akú kyticu od koho dostala.
  3. Kvety v horúčavách alebo pri mrazoch často neprežijú dlhší prevoz do sály.
  4. V svadobnej sále nie je dostatok váz, a tak sa kvetiny rôznych farieb sa kopia na hromade, pričom dizajnérsky zámer zaniká.
  5. Mladomanželia poväčšine odchádzajú na svadobnú cestu alebo do svojho nového bývania, ktoré je neraz vzdialené od miesta svadby a kvetinové dary si z toho dôvodu nijak neužijú. Venujú ich svojim rodičom, ktorým po deťoch aspoň na chvíľu nezostáva prázdny dom.
Ako sme to urobili my?
Našich svadobných hostí sme vopred poprosili, aby nám nenosili kvetinové dary. Ak však veľmi chceli, odporučili sme im, aby boli vo farbe našej svadby, a tak krásne dotvorili našu výzdobu v sále. Keďže sme cestovali do nášho nového príbytku okolo 100 km, kvety by boli posledná vec, ktorú by sme si so sebou brali. Išli s nami svadobné dary, svadobné šaty na vrátenie do požičovne, svadobné koláče a svadobná kytica.
Apropo, žiadne kvetiny sa nevyrovnajú svadobnej kytici nevesty, ktorú jej ženích dáva robiť podľa najtajnejších predstáv.

TIP: Ušetrite aj vy, nakúpte ešte dnes na Aliexpresse. Svadobné doplnky, dekorácie alebo aj niečo iné.


Komentáre

  1. Ja si myslim, ze ziadne kvetiny sa nevyrovnaju svadobnej kytici nevesty, ktoru jej zenich UROBI SAM. Bola presne podla mojich predstav. Manzel ju uviazal podla youtube, kym som bola u kadernicky:) Carokrasne a dojemne.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Pridajte Váš komentár

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Svadobné zákusky a sladkosti (Lacná svadba 4)

Aká by bola svadba bez sladkostí? Ona a hlavne On si to nedokážu predstaviť. Najčastejším dezertom na svadbách sú svadobné zákusky, obľube sa teší aj čerstvé ovocie a šaláty. Ľudia obľubujú aj candy bary. Ako zabezpečiť sladké pohostenie a pritom veľa neminúť? 1. Čokoládová fontána - zabudnite na ňu Fontány s tečúcou horúcou čokoládou lákajú k sebe množstvo

Svadobná tombola 2.

Do komentárov pod článkom "Svadobná tombola 1" nám pribudol od návštevníka či návštevníčky zoznam cien do tomboly, v ktorom sme našli veľmi dobré nápady. Tak sme sa rozhodli, že im vyhradíme samostatný príspevok. Síce cien v tombole je 70, odporúčame si vybrať tie, ktoré sa vám páčia najviac. Keď budete počítať, koľko času z programu chcete tombole venovať, rátajte s dvoma minútami na

Manželský sľub v kostole

Počas svadobného obradu Vás čaká svadobný sľub, je dobré sa naň pripraviť, aby ste vedeli, čo Vás čaká a neminie. A čo to vlastne budete sľubovať... Je možné si vybrať z dvoch variantov: 1. forma je taká, že ženích s nevestou odpovedajú na kňazom položené otázky dve odpovede, a síce: beriem a sľubujem . Táto forma mi príde veľmi neosobná, nakoľko z Vašich úst nevyjde ani samotný sľub, ani meno Vášho nastávajúceho, Vašej nastávajúcej. • Kňaz sa pýta najprv ženícha: Kňaz: M., beriete si (berieš si) M. za svoju manželku? Muž: Beriem. Kňaz: Sľubujete