Preskočiť na hlavný obsah

Svadobné prstene: Gravírovať nápis na obrúčky alebo nie?


Na snubných prsteňoch nemusí byť iba ornament. V poslednom čase sa môžeme stretnúť s gravírovanými nápismi. Najčastejšie si snúbenci nechávajú napísať svoje mená a dátum sobáša. Prstene sa gravírujú zväčša zvnútra, avšak aj s gravírovaním na vonkajšiu stranu sa už stretla väčšina predajcov v Trenčianskom kraji. Niektorí klenotníci vyrývajú znaky na prsteň ručne,
iní nechávajú pôsobiť modernú techniku.

VÝHODY
1. osobná obrúčka. Manžel / manželka nosí prsteň s Vaším menom.
2. cena. Napriek exkluzívnosti nápisu je táto ozdoba pomerne lacná, gravírovanie vychádza okolo 10 eur.

TIP: Ušetrite aj vy, nakúpte ešte dnes na Aliexpresse. Svadobné doplnky, dekorácie alebo aj niečo iné.

NEVÝHODY
1. "znehodnotenie obrúčky" podľa vyjadrenia klenotníka (pána Trošku). Obrúčka s gravírovaným nápisom stráca na svojej hodnote.
2. netrvanlivosť nápisu. Túto nevýhodu zvažujte, ak rozmýšľate v desiatkach rokov, nápis sa časom ošúcha.

Nápis na obrúčke, pokiaľ je umiestnený vovnútri, nie je vidieť, a preto má skôr symbolickú funkciu. Vonkajší nápis nemusí z diaľky pôsobiť esteticky.

Ako sme sa rozhodli my? Objednali sme si dvojfarebné obrúčky, kombináciu zlata a bieleho zlata, bez pieskovania. Gravírovať si ich nechávame zvnútra a uvádzame na nich iba naše mená.

Komentáre

  1. Ja som sa vydavala pred rokom a pol, nedavali sme si vyryvat mena, lebo vieme, ako sa volame, ani datum sobasa, lebo si to pamatame:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...aj tak sa da :) Na druhej strane pre zabudlivych je to skvela pomocka na nezabudnutie vyrocia

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :) Tak na to hadam nikto nezabudne...Ja manzelovi pripominam nasu svadbu niekolkokrat denne, tak chudak nema ako zabudnut:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gravírovanie obrúčok je veľmi obľúbené. Takmer všetky snubné prstene z chirurgickej ocele od nás (www.ligot.sk) si nechávajú gravírovať.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Pridajte Váš komentár

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Svadobné zákusky a sladkosti (Lacná svadba 4)

Aká by bola svadba bez sladkostí? Ona a hlavne On si to nedokážu predstaviť. Najčastejším dezertom na svadbách sú svadobné zákusky, obľube sa teší aj čerstvé ovocie a šaláty. Ľudia obľubujú aj candy bary. Ako zabezpečiť sladké pohostenie a pritom veľa neminúť? 1. Čokoládová fontána - zabudnite na ňu Fontány s tečúcou horúcou čokoládou lákajú k sebe množstvo

Svadobná tombola 2.

Do komentárov pod článkom "Svadobná tombola 1" nám pribudol od návštevníka či návštevníčky zoznam cien do tomboly, v ktorom sme našli veľmi dobré nápady. Tak sme sa rozhodli, že im vyhradíme samostatný príspevok. Síce cien v tombole je 70, odporúčame si vybrať tie, ktoré sa vám páčia najviac. Keď budete počítať, koľko času z programu chcete tombole venovať, rátajte s dvoma minútami na

Manželský sľub v kostole

Počas svadobného obradu Vás čaká svadobný sľub, je dobré sa naň pripraviť, aby ste vedeli, čo Vás čaká a neminie. A čo to vlastne budete sľubovať... Je možné si vybrať z dvoch variantov: 1. forma je taká, že ženích s nevestou odpovedajú na kňazom položené otázky dve odpovede, a síce: beriem a sľubujem . Táto forma mi príde veľmi neosobná, nakoľko z Vašich úst nevyjde ani samotný sľub, ani meno Vášho nastávajúceho, Vašej nastávajúcej. • Kňaz sa pýta najprv ženícha: Kňaz: M., beriete si (berieš si) M. za svoju manželku? Muž: Beriem. Kňaz: Sľubujete