Preskočiť na hlavný obsah

Láska na prvý pohľad, alebo keď oči hovoria

Ako sa k nej priblížiť? Ako zistiť, že som preňho sympatická? Páčim sa jej? Toto sú sprievodné otázky začínajúceho kontaktu. Komunikácia naozaj nezačne bez toho, že by si muž a žena nedali navzájom vedieť, na čom sú.


Či medzi ním a ňou preskočila iskra, možno ľahko zistiť z očného kontaktu, pokiaľ niektorá z osôb nemá nasadené čierne okuliare. Ak si pohľad opätujú a nikto z nich sa neodvracia, môže to byť na dobrej ceste. V skúmaní však treba ísť ďalej. Z výskumov prírodovedcov vieme, že naše zreničky sa pri príjemnom svetle rozširujú a pri ostrom, nepríjemnom svetle sa naopak zužujú. To isté platí, ak sa dívame na nášho vyvoleného. Nie je nič krajšie ako žiariace oči vášho partnera.

Z pohľadu možno vycítiť nielen sympatie, ale aj silu lásky. Dvaja zamilovaní sa dokážu na seba dívať aj zo vzdialenosti 0,1 cm a to aj po dobu niekoľkých minút či hodín. Preto pohľad do očí je „láskomerom“.
Čím sa intenzita a vzdialenosť pohľadu zmenšuje, tým sa láska stáva menšou a menšou. „Láskomer“ je možné otestovať aj v neznámom teréne. Pre dievčinu je to však nebezpečné. Ale možno by sa predsa len nejaký muž odvážil intenzívne sa zadívať do očí cudzej dievčiny na ulici. Veľmi to neodporúčame, nakoľko pokus môže skončiť úderom kabelky.

TIP: Ušetrite aj vy, nakúpte ešte dnes na Aliexpresse. Svadobné doplnky, dekorácie alebo aj niečo iné.


Oči nikdy neklamú, nevieme ovplyvniť rozširovanie a zužovanie zreničiek, deje sa to nezávisle od našej vôle. A tak majme oči naširoko otvorené, aby nám láska neunikla. Ak sme už lásku našli, tak ju „zjedzme očami“, venujme svojmu partnerovi najkrajší pohľad, aký len naše oči vedia vyčariť.

PS.: Tento článok bol prevzatý s dovolením z blogu Muž a žena, ktorý sa venuje vzťahom medzi mužmi a ženami z pohľadu ženy.

Komentáre

  1. Láska na prvý pohľad naozaj existuje. Jedného dňa zbadáš JEHO, a naozaj v jeho očiach uivdíš tie isté emócie, kt.prežívam ja. Musí to byť ale aj náhoda, aby sa títo dvaja našli:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ešte ako bonus je to, keď sa dvaja na seba podobajú, aspoň rovnaké črty tváre. Ako sa hovori...-človeka zaujme milovaná bytosť odrazu a úplne. a ešte niečo:) Láska na prvý pohľad je láska manželov, ktorí aj keď zostarli, cítia sa citovo k sebe pripútaní

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vďaka za nové podnety na zamyslenie. Lásku objavujeme celý život. :-)
    A k tej podobnosti zamilovaných: Najlepšie je to vidieť na manželoch, ktorí sú už dlhé roky spolu. Sú úplne rovnakí, aj keď jeden je už šedivý a druhý z manželov nemá vlasy. Aj keď je jeden chudý a druhý plnší. Podoba sa nezaprie! Je to dlhodobý proces, kedy jeden na druhého deň čo deň nazerajú a potom aj tak vyzerajú. :-) Manželia navzájom kopírujú svoje pohľady a sú akoby zrkadlom toho druhého.
    Podľa môjho názoru je žena krásna do takej miery, do akej je obdivovaná. Keď sa jeho oči rozšíria, rozšíria sa aj jej... Nemám pravdu?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Áno, pekne napísané! Je to tak:) Mám vzťah, kt. je presne o tom, ako píšeš:) Podobné črty tváre sa zachovajú, city takisto, áno:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. CHCEM TO CITIT ZNOVU, TU LASKU, KED SA NEVIDIS NIJAKEHO INEHO LEN JEHO...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. www.laskanaprvypohlad.sk pre tych co veria na LNPP :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Pridajte Váš komentár

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Svadobné zákusky a sladkosti (Lacná svadba 4)

Aká by bola svadba bez sladkostí? Ona a hlavne On si to nedokážu predstaviť. Najčastejším dezertom na svadbách sú svadobné zákusky, obľube sa teší aj čerstvé ovocie a šaláty. Ľudia obľubujú aj candy bary. Ako zabezpečiť sladké pohostenie a pritom veľa neminúť? 1. Čokoládová fontána - zabudnite na ňu Fontány s tečúcou horúcou čokoládou lákajú k sebe množstvo

Svadobná tombola 2.

Do komentárov pod článkom "Svadobná tombola 1" nám pribudol od návštevníka či návštevníčky zoznam cien do tomboly, v ktorom sme našli veľmi dobré nápady. Tak sme sa rozhodli, že im vyhradíme samostatný príspevok. Síce cien v tombole je 70, odporúčame si vybrať tie, ktoré sa vám páčia najviac. Keď budete počítať, koľko času z programu chcete tombole venovať, rátajte s dvoma minútami na

Manželský sľub v kostole

Počas svadobného obradu Vás čaká svadobný sľub, je dobré sa naň pripraviť, aby ste vedeli, čo Vás čaká a neminie. A čo to vlastne budete sľubovať... Je možné si vybrať z dvoch variantov: 1. forma je taká, že ženích s nevestou odpovedajú na kňazom položené otázky dve odpovede, a síce: beriem a sľubujem . Táto forma mi príde veľmi neosobná, nakoľko z Vašich úst nevyjde ani samotný sľub, ani meno Vášho nastávajúceho, Vašej nastávajúcej. • Kňaz sa pýta najprv ženícha: Kňaz: M., beriete si (berieš si) M. za svoju manželku? Muž: Beriem. Kňaz: Sľubujete