Preskočiť na hlavný obsah

Svadobné oznámenia (Lacná svadba 2)

Pokračujeme v cykle Lacná svadba. Lacná svadba neznamená svadbu za € 3,32. V tomto cykle predstavujeme možnosti, ako ušetriť na menej podstatných veciach. Nebudeme teoretizovať. Kroky, ktoré opíšeme, naozaj podnikneme počas našich svadobných príprav.

Nechceme, aby naše svadobné oznámenia pôsobili neprofesionálne. Vyhneme sa preto využitiu clipartu a na oznamku budeme mať spoločnú fotografiu. Tú si necháme vyhotoviť v profesionálnom ateliéri. Keďže na tejto obsahovej
stránke trváme, nedá sa na nej ušetriť.

Ušetriť je možné výberom spracovania svadobného oznámenia. Najjednoduchšou cestou je objednať si oznámenie cez internet. Stačí vybrať text, uploudovať foto a do siedmych dní sú oznámenia doma. Spôsob je to najľahší, avšak najdrahší. Cena za jedno oznámenie sa tak môže vyšplhať aj na 1,5 eur a k nej treba ešte prirátať poštovné. Cena teda konkuruje aj drahším svadobným agentúram.

Preto volíme cestu vlastnej výroby oznamiek. Fotografiu z ateliéru v digitálnej podobe upravíme vo fotoedítore (napríklad Photoshop, Corel PhotoPaint). Uznávam, že oznámenie od profesionála môže vyzerať pôsobivejšie, ale aj doma s trochou skúseností je možné vytvoriť efektný výsledok.


TIP: Ušetrite aj vy, nakúpte ešte dnes na Aliexpresse. Svadobné doplnky, dekorácie alebo aj niečo iné.

Oznámenia si necháme vytlačiť v tlačiarni na kvalitný papier. Niektorým spolužiakom a známym zašleme oznámenie mailom.

Rovnako budeme postupovať aj v prípade pozvánok k stolu a menoviek. Všetkým nerozhodným odporúčam pred výrobou vlastných oznámení navštíviť zopár agentúr kvôli inšpirácii.

Aktualizácia 16. 6. 2009 Odvčera máme naše svadobné oznámenia. Vyrobili sme si ich sami a s výsledkom sme veľmi spokojní. Odfotiť sme sa nechali v ateliéri u profesionálneho fotografa, ktorý nám veľmi pomohol s kompozíciou. Za fotenie sme zaplatili menej ako 3 eurá, vďaka tomu, že sme známi. Fotografiu sme graficky upravili a doplnili textom vo fotografickom editore. Nastavili sme ju na rozmer 9x13 cm, aby bolo možné nechať si ju vytlačiť ako klasickú fotografiu. Tlač sme si objednali cez online službu, kde nás pri počte 200 kusov vyšlo jedno oznámenie 8 centov. Ak chcete vidieť naše svadobné oznámenie, alebo si želáte kontakty na našich dodávateľov, ozvite sa na náš mail uvedený v pravej časti stránky.

Komentáre

  1. My sme tiez nechcely preplacat za oznamka a tak sme googlili a nakoniec sme si ich dali urobit cez tuto stranku http://www.studioelement.org/svadobne%20oznamenia.html
    Cena za oznamko bola skutocne ludovka len 0,30 Eura !!! Urobili nam ich rychlo a doma sme ich mali do tyždna proste super.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja s mojim buducim manzelom sme tiez dlho rozmyslali, ako by sme najviac usetrili na oznameni, ale aby sa nam aj pacilo. Nakoniec sme nasli jednu stranku www.imikini.com -su tam rozne formy ramikov, ci obrazkov, do ktorych sme si vlozili fotografiu, hotove sme ulozili do wordu, napisali text, este toska upravili, a cez www.fotolab.sk sme dali vytlacit nase svadobne oznamenie. ked neratam elektrinu, co stiahol pocitac pri nasej tvorbe a podobne pominutelne veci, tak jedno svadobne oznamko nas vyslo na 10centov - 3sk!!! a prislo nam za 3dni. je celkom pekne. a pozvanku k svadobnemu stolu spravime ako nasi znami, na lepiacu etiketu, ktoru nalepime zo zadu. tiez celkom fain:)
    ps: ta stranka je po anglicky, ja viem len nemecky, bola to taka troska typovacka, ako sa tam zorientovat, ale nakoniec to dopadlo uspesne, bez zavirenia pocitacu:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem za tipy! to s tym fotolabom.sk je velmi dobry napad.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. neni zac, len musis vystihnut akciu vo fotolabe, mali valentinsku, tam to stalo 1,30sk ci tak dajako, za jednu fotku, no len to sme nevedeli kedy sa zoberieme, tak sme vyuzili teraz velkonocnu akciu, hadam dajaka bude aj na 1.maja, len si to odsleduj. valentinska bola 13.a 14.2, a velkonocna trvala dva tyzdne.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tým "celkom fajn", by som povedal že ste velmi spokojny neboli.....
    pochybujem ked si to posielala fotolabu upravene vo worde že to bolo kvalitne vytlačene...
    Word na takéto veci neslúži.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. no ja velky pocitacovy maniak niesom, tak ze priatel sa s tym pohral, dal to do formatu jpg, ci ako sa to vola, a poslali sme to, ak chces poslem ti kopiu a mozes zhodnotit sam, ci je to "fajn, ujde to, a ci take moze byt":)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Páči sa mi šikovnosť páru Anonymný. Mám pocit, že agentúry vycítili šancu zdierať ľudí, lebo sme podľahli ilúzii svadby ako z amerického filmu. Mama

    OdpovedaťOdstrániť
  8. My sme si tiez robili oznamenia sami. Medzi kancelarskymi potrebami sme nasli prazdne oznamenia, ktore sme si kupili a manzel v praci na lejzrovej tlaciarni vytlacil mnou pripraveny text. Velmi pekne a jednoduche, ziadne holubicky alebo prstienky, len text. Papier oznamenia bol kremovy, rovnako ako moje svadobne saty a text sme vytlacili hnedou farbou, aby isla ku kremovemu oznamku. Usetrili sme majlant a oznamko vyzera velmi decentacky.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Chcela by som sa aj ja pochváliť s našim výtvorom.
    Ja som si s mojím nastavajúcim manželíkom povedala, že si tiež vyrobíme oznamenia sami. Veľmi sme chceli fotku na oznámení tak sme sa jeden pekný deň vybrali s bratom von. Urobili sme zopár záberov, najlepšie sme vybrali a upravili vo Photo Scape. z internetu sme si stiahli písmo a jesenný ornament, ktorý nám lemuje pravý dolný roh bol z obrázkov "nálepky na stenu". To všetko sme upravili vo foto programe, hodili sme to do PowerPointu, zakomponovali sme do toho farby našej výzdoby (oranžov- biele) a ulozili ako obrázok. Každy z nás sme si vyrobili svoje návrhy a potom keď sme sa stretli navzájom sme si ich zhodnotili a keďže sme mali trošku odlišné predstavy o dizajne oznamka vyšiel z toho milý kompromis. Dali sme si ich vytlačiť vo fotolabe keď mali akciu a tak jedna fotka nás vyšla 0,07 centov. Pozvánky sme si tiež dali spraviť ako fotky. Odporúčam všetkým ísť na to takto. Nielenže máte super pocit z konečného výsledku, ale pri pohľade naň si vždy spomeniem ako sme pri ich tvorbe zažili kopec srandy. A navyše našim známym sa veľmi páčia, dokonca sa nás pýtajú u ktorého fotografa sme sa boli fotiť, alebo aká agentúra nám robila oznámenia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ak si chcete vytlacit vlastné svadobné oznámenia a nechcete vela mínať za oznámenia pošlite mi správu na elementpoin@gmail.com
    a pomôžem vám s návrhom aj tlačou.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Pridajte Váš komentár

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Svadobné zákusky a sladkosti (Lacná svadba 4)

Aká by bola svadba bez sladkostí? Ona a hlavne On si to nedokážu predstaviť. Najčastejším dezertom na svadbách sú svadobné zákusky, obľube sa teší aj čerstvé ovocie a šaláty. Ľudia obľubujú aj candy bary. Ako zabezpečiť sladké pohostenie a pritom veľa neminúť? 1. Čokoládová fontána - zabudnite na ňu Fontány s tečúcou horúcou čokoládou lákajú k sebe množstvo

Svadobná tombola 2.

Do komentárov pod článkom "Svadobná tombola 1" nám pribudol od návštevníka či návštevníčky zoznam cien do tomboly, v ktorom sme našli veľmi dobré nápady. Tak sme sa rozhodli, že im vyhradíme samostatný príspevok. Síce cien v tombole je 70, odporúčame si vybrať tie, ktoré sa vám páčia najviac. Keď budete počítať, koľko času z programu chcete tombole venovať, rátajte s dvoma minútami na

Manželský sľub v kostole

Počas svadobného obradu Vás čaká svadobný sľub, je dobré sa naň pripraviť, aby ste vedeli, čo Vás čaká a neminie. A čo to vlastne budete sľubovať... Je možné si vybrať z dvoch variantov: 1. forma je taká, že ženích s nevestou odpovedajú na kňazom položené otázky dve odpovede, a síce: beriem a sľubujem . Táto forma mi príde veľmi neosobná, nakoľko z Vašich úst nevyjde ani samotný sľub, ani meno Vášho nastávajúceho, Vašej nastávajúcej. • Kňaz sa pýta najprv ženícha: Kňaz: M., beriete si (berieš si) M. za svoju manželku? Muž: Beriem. Kňaz: Sľubujete